Hoe uw auto af te stellen

Auto chippen is het proces van het aanpassen van de hoeveelheid brandstof of lucht en het timen van de gebeurtenis in het voordeel van de motor. Enkele jaren geleden werd motor tuning handmatig gedaan zonder computer. Gebeurtenissen in motoren werden handmatig afgesteld. Het voordeel van het gebruik van een computer is dat je kunt reageren op een heleboel gebeurtenissen die voor en tijdens het leven van een motor plaatsvinden.

U kunt een programma gebruiken zoals dat van Inner Auto, waarin u de timing van de vonkgebeurtenissen kunt afstellen. U kunt ook de pre-detectie van dergelijke gebeurtenissen afstemmen. Dit maakt het hele proces automatisch en geeft u volledige controle over de gebeurtenis door het wijzigen van de parameters. U kunt het programma gebruiken om de timing van de gebeurtenis af te stemmen voor een schonere en krachtigere motor.

Het basisconcept achter motortuning is het afstellen van de instellingen van de elektronische regeleenheid op bepaalde waarden. Zo kun je bijvoorbeeld de boost kort na de koude start van een koude-luchtinlaat gemakkelijk veranderen. Het Timing spel wordt gespeeld door de hoeveelheid brandstof die is toegevoegd aan het begin van de stroom te delen met de tijd sinds de motor is gestart. Hoe lager de tijd sinds de koude start en hoe hoger de tijd sinds de motor is gestart, hoe eerder de brandstof moet stromen om een bepaald vermogen te produceren.

U kunt een computer gebruiken om de timing van de vonkgebeurtenissen af te stellen of u kunt de prestaties van uw motor gemakkelijk aflezen met behulp van een timingschema. De ontsteking, of om preciezer te zijn, de inductietijd, is het punt waarop de timing van de verschillende gebeurtenissen elkaar kruisen. In het algemeen geldt: hoe vroeger de motor wordt gestart, hoe later hij ontbrandt. Hoe later hij ontsteekt, hoe vroeger de ontsteking kan plaatsvinden. Het voordeel van een late start is meer vermogen en een lager brandstofverbruik.

Een computer kan de belasting (brandstof- en luchtmengsel) van de motor beoordelen en de tijd die de motor stationair draait aanpassen, afhankelijk van verschillende factoren zoals de stand van de gasklep, het toerental van de motor en de belasting van het voertuig.

Welnu, als u nog steeds hints en tips nodig hebt over hoe u uw motor kunt afstellen, zal een professionele monteur u kunnen helpen. Veel monteurs en ontwerpers van brandstoftoevoersystemen verkopen hun diensten online. Automonteurs zijn bereikbaar via het internet en kunnen uw auto wrappen of bestelwagen snel evalueren aan de hand van bepaalde parameters.

Het voordeel van een geautomatiseerde diagnose is dat de volledige sensoren van het voertuig worden geƫvalueerd. Een geautomatiseerde diagnose bestaat altijd uit een motordiagnose, een test van het elektrische systeem en een beoordeling van de mechanische toestand van het voertuig.

Misschien weet u niet zeker wat een bougie betekent of wat de functie ervan is. Het maakt deel uit van de motor van het voertuig. De belangrijkste rol die hij speelt is het ontsteken van de bougiedraad en ervoor te zorgen dat de ontsteking op het juiste moment plaatsvindt. Hij zorgt er ook voor dat de zuigerveren gesmeerd worden en dat de zuiger in precies de juiste richting gaat en de kleppen correct opengaan.

Het is waar dat computers veel hebben geholpen bij de diagnose van de problemen. De elektronische systemen van het hele voertuig zijn met elkaar verbonden. De computer maakt een groot aantal berekeningen tegelijkertijd.

geregistreerde computers zal zeker helpen u wanneer u bepaalde problemen tijdens het rijden uw voertuig of misschien heb je niet de volledige levensduur van uw voertuig, omdat het gebeurde te breken net na de registratie tijd. Dus, hier ga je, go go go!

Lees meer:
Car wrapping

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *